Byen i Byens Historie

Byen i Byen er et botilbud for voksne med udviklingshæmning, som har rødder tilbage til 1983.

I 1983 oprettes bo-, beskæftigelse og fritidstilbuddene i Aalestrup og Møldrup Kommune under Viborg Amt. Tilbuddene udgøres af boenheden, Rosengaarden, samt den beskyttede beskæftigelse, Birkely. Tilbuddene rummede i alt 25 borgere med udviklingshæmning. Rosengaarden var dengang en boenhed med værelsesløsninger, fælles badeværelser og køkken.

Rosengaarden flytter ud

I 1989 oprettes tilbuddenes første bofællesskab, Hasselvej, med plads til 4 beboere. I 1997 flytter beboerne fra Rosengaarden og Hasselvej ud i 5 nyoprettede mindre bofællesskaber, med plads til 4-6 beboere pr. bofællesskab; Kroghen, Under Bøgen, Borgergade 6, Rosenvænget og Lucernevangen. Hvert bofællesskab er indrettet med selvstændige lejligheder, egen indgang samt adgang til fællesareal. Rosengaarden bygges om og anvendes til beskyttet beskæftigelse for borgerne.

Efterspørgslen på pladser i Byen i Byen er stigende, og i 2006 oprettes et nyt bofællesskab; Borgergade 23. Borgergade 23 er et opgangsbofællesskab i et større boligkompleks centralt i Aalestrup by. Her bor beboerne i egen lejlighed mellem byens andre borgere. Til bofællesskabet hører fælleslejlighed, hvor beboerne kan komme, når de lyster.

Rosengaarden bliver til Byen i Byen

Betegnelsen "bo-, beskæftigelse og fritidstilbuddene i Aalestrup og Møldrup Kommune" er langt og bøvlet at sige, så vi ønskede et nyt navn. Tilbuddene er nu udgjort af 7 enheder, fordelt rundt omkring i Aalestrup by - vi er et lille samfund i byen. Navnet "Byen i Byen" opstod og har været vores navn siden.

I 2011 besluttes det, at beskyttet beskæftigelse i Vesthimmerlands Kommune skal samles og skilles fra bodelen. Byen i Byen bliver således et botilbud for voksne med udviklingshæmning og beskæftigelsen på Rosengaarden nedlægges. Rosengaarden bygges igen om; denne gang til et nyt bofællesskab med 16 selvstændige lejligheder, klar til indflytning i 2012.